Mtv uutisisisa julkaistiin uutinen 12.10 ''Kuilu rikkaiden ja köyhien välillä kasvaa Suomessa – rikkaampien korkeampi verotus lisäsi tasa-arvoa.'' Uutinen kertoo, että rikkaimpien verotus lisäisi tasa-arvoa, mutta siinä on myös riskinsä. Rikkaat saattavat alkaa käyttämään vähemmän rahaa, minkä seurauksena talouden kasvu hidastuisi.  

 

Tämän vuoksi ajattelen, että rikkaiden verotusta ei pitäisi nostaa. Jos rikkaat päättävät alkaa käyttämään vähemmän rahaa, maamme talous kärsii ja pahasti. Ennemmin pitäisi kehottaa rikkaita käyttämään enemmän rahaa. Silloin syntyisi uusia yrityksiä, jonka kautta syntyisi uusia työpaikkoja. Tasa-arvoon pyrkiminen on tärkeää, mutta siihen pystytään pääsemään muillakin keinoilla. Tasa-arvon seurauksena ihmisillä on parempi olla. Ihmiset eivät ryhdy lakkoilemaan, koska tietävät kaikkien ihmisten olevan samalla tasolla. Lisäksi tasa-arvo lisää ihmisten luottamista tulevaisuuteen. Vaihtoehtoinen tasa-arvoon pyrkiminen olisi palkkojenkorotukset, jolloin kuilua rikkaiden ja köyhien välillä saataisiin pienennettyä. 

 

Palkkojen korotuksissa on myös riskinsä, koska ne pienentävät suomen kilpailukykyisyyttä maailmalla. Uskon kumminkin, että palkkoja voidaan nostaa, koska muissa maissa palkat nousevat myös, etenkin Kiinassa.