Kalevassa 6.10.2017 julkaistussa uutisessa kerrotaan siitä, kuinka Ikean tuulipuisto valmistui Kemissä ja yhtiö tuottaa nyt kaiken Suomessa tarvitsemansa energian itse.

Uutisessa kerrotaan, että kymmenen maalle ja keinosaarille rakennettua turbiinia on korvattu tehokkaammilla laitteilla, ja lisäksi maalle on rakennettu kolme uutta turbiinia. Puiston 13 turbiinia tuottaa energiaa noin 160 gigawattituntia vuodessa, mikä vastaa 32 000 kotitalouden kulutusta.

Ikea Suomen vastuullisuuspäälikkö Tiina Suvanto kertoo myös omia näkemyksiään hankkeesta: "Suomi on ollut useana vuonna energiatehokkain IKEA-maa ja oma tuulipuisto on konkreettinen esimerkki sitoutumisestamme uusiutuvaan energiaan".

Kemin tuulivoimapuisto on osa Ikean vuoteen 2020 ulottuvaa 600 miljoonan euron investoitiohjelmaa. Tavoitteena on. Että koko konsernista tulee energiaomavarainen. Ikea-konsernilla on tällä hetkellä ympäri maailmaa yhteensä 415 toiminnassa tai rakenteilla olevaa tuulivoimaturbiinia sekä 730 000 Ikea-rakennusten päälle asennettua aurinkopaneelia.

Ikean tuulipuistojen rakentaminen on minusta vähän kaksipiippuinen juttu. Ensinnäkin jos lähtee miettimään mitä hyötyjä se tuo, niin ainakin sen, että Suomen Ikeoiden ei tarvitse ostaa energiaa ulkomailta, ja suomalaisen suosiminen saattaa ohjata lisää mahdollisia asiakkaita käymään Ikeoissa, sillä energia on kotimaista. Tosin tuulipuistojen rakentamiseen liittyy myös paljon ongelmia, mitkä saattaa herättää vihaa tuulipuistojen lähellä asuvien keskuudessa. Esimerkiksi tuulipuistoista lähtee todella kovaa ääntä, sekä lintuja saattaa kuolla niihin.