Ylen 11.10.2017 julkaiseman artikkelin mukaan venäläisten matkailu Suomeen on kääntynyt kasvuun. Venäläiset hakevat yhä enemmän viisumeita ja suosituimmat matkailukohteet ovat Lappeenranta sekä pääkaupunki Helsinki. Venäläisten ostoskori on kuitenkin yksipuolistunut, sillä elintarvikkeita ostetaan selvästi enemmän kuin ennen. Esimerkiksi vaatteiden osto on laskenut.  

Mielestäni on tärkeää, että venäläiset matkaavat Suomeen ostaakseen esimerkiksi vain ruokaa. Venäläiset ostavat Suomesta ruokaa, koska Suomen ruuan laatu on parempaa venäläiseen ruokaan verrattuna. Etenkin maitotuotteita venäläiset ostavat Suomesta. On mielestäni hyvä, että venäläiset kehuvat Suomalaista ruokaa, sillä se antaa positiivista näkyvyyttä maailmalle, jolloin myös matkailijoita muualtakin saadaan tulemaan Suomeen. Vaatteiden oston vähenemiseen on vaikuttanut se, että Suomalainen muoti on mennyt entistä kauemmaksi Venäläisestä muodista. Mielestäni siis Suomeen (esimerkiksi Lappeenrantaan tai Helsinkiin) voitaisiin perustaa liikkeitä, jossa myydään Suomen hyvällä laadulla Venäläistä muotia jäljitteleviä vaatteita. Näin vaatteiden ostajia tulisi mahdollisesti Suomeen Venäjältä.  

Artikkeli kertoo ainoastaan Etelä-Suomeen matkaavista venäläisistä, mutta venäläisten matkailu myös Lappiin on tärkeää Suomen tulojen kannalta.