Taloussanomissa (13.10.2017) julkaistussa uutisessa "Markkinaoikeus määräsi pikavippiyhtiölle kolme kieltoa-viivästyskorko jopa 182,5 prosenttia" kerrotaan kiellot jotka markkinaoikeus on määrännyt.
Uutisessa ensimmäinen ehto oli, ettei pikavippiyhtiö 4finance saa käyttää menettelyä jossa kuluttajalle toimitetaan luottoehdot sekä "vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot" -lomake vasta sitten, kun kuluttaja on sitoutunut luottosopimukseen. Toinen ehto oli se, ettei yhtiö saa jatkaa luoton koron ilmoittamista niin, ettei siitä käy ilmi vuosikorko. Viimeisenä markkinaoikeus kielsi yhtiötä myös perimästä 182,5 prosentin viivästyskorkoa.
Mielestäni nämä kiellot ovat hyödyllisiä, sillä näin voidaan saada pikavippien otto laskemaan. Pikavippien yksi hunoista puolista on juuri se, että kaikki luottotiedot annetaan asiakkaalle vasta sitten, kun tämä on sitoutunut luottosopimukseen. Tämän takia lainan ottaminen pankista on turvallisempaa eikä rahan lainaamisen yhteydessä tule väärinkäytöksiä.
Pikavippien ottoa on syytä vältellä, vaikka se onkin helppoa ja todella nopeaa.