Kauppalehti 9.10 

Suomessa nuoria tuetaan koulutuksessa, jotta tulevaisuudessa osaaminen sekä kehitys eivät jäisi jälkeen - pysyisi niin sanotusti ennallaan, nousujohteisena. Puhutaan opintolainasta, mikä yksinkertaisuudessaan on valtion takaama laina, joka kuuluu maksaa takaisin tietyssä ajassa. Nuoren opiskelijan arki siis helpottuu näin, silläuseimmilla opiskelijoilla ei ole muuta kuin koulunkäynti, eli ei työpaikkaa, mistä saisi ylimääräistä rahaa elämiseen. Tästä uutisoi Kauppalehti 9.10 otsikolla " Opintolainojen määrä kasvaa ennätysvauhtia: Saattaa vielä kiihtyä jatkossa", jossa huomattava kasvu opintolainojen hakuun on yllättänyt.  

Vaikka puolin ja toisin opintolainaa on kyseenalaistettu sen kannattavuudesta, mielestäni tuki nuoren arkeen ja koulutuksen suorittamiseen on korvaamaton. Periaatteessa kaikki voittavat tässä tilanteessa. Valtio tukee tulevaisuuden osaamista, pankit saavat asiakkaita ja lainanottajia sekä nuoret aikuiset saavat nauttia muustakin ruuasta kuin pikanuudeleista. On vaikea ajatella kuinka niukasti opiskelijat eläisivät tai kuinka velkaantuneita he voisivat olla esim. pikavippilainojen myötä, jos opintolainaa ei olisi olemassa. Opiskelija elämä olisi silkkaa selviytymistä. 

Vaikka tänä päivänä väitetään opiskelijaelämän olevan rankkaa ja senttien laskemista, ahneus puhuu tämän takana sillä Suomessa opiskelijoilla on todellisuudessa maailman parhaimmat elinolosuhteet tukien myötä.