Iltasanomien uutisessa "Nyt rakennetaan kerrostaloja! Yksi kuva kertoo, miten Suomen kaupungit kehittyvät" (5.10.2017) kerrotaan, kuinka kerrostalojen rakennus on ollut selvässä kasvussa viimeiset kolme vuotta.  
Mielestäni kerrostalojen lisääntyminen on mahtava asia, etenkin luonnon kannalta. Rakennettaessa ylöspäin säästetään reilusti maapinta-alaa verrattuna esimerkiksi omakotitaloihin. Kerrostalot siis omalta osaltaan ehkäisevät metsien kaatamista, ja näin meille jää enemmän luontoa mistä nauttia.  
Kerrostalot kuuluvat perinteisesti kaupunkien ja kuntien keskuksiin, lähelle palveluita. Kerrostalot mahdollistavat sen, että suurempi määrä ihmisiä pääsee asumaan lähelle palveluita ja hyviä kulkuyhteyksiä. Vuokrattavat kerrostaloasunnot houkuttelevat paikalle myös nuoria ja opiskelijoita, jotka ovat tärkeitä kuluttajia yrityksille. Täten ihmisten pakkautuminen pienelle alueelle hyödyttää myös paikallisia yrityksiä. 
Kerrostalojen rakennuksesta on siis hyötyä niin ihmisille, luonnolle kuin paikallisille yrityksillekin. Mielestäni on hyvä asia, että kerrostaloja rakennetaan yhä enemmän, ja niin tulisi tehdä myös jatkossa.