Julkaistu MTV 9.10.2017
Suomen talouden tulevaisuus näyttää melko hyvältä, etenkin kun vientiteollisuus on hyvässä myötätuulessa ja se jatkuu edelleen. Tavaranviennin arvo kasvoi tämän vuoden elokuussa viidenneksen viime vuodesta, eli vienti nousi elokuussa yli 4,7 miljardiin euroon. Kuitenkin Suomen kauppatase on alijäämäinen tästä huolimatta, kun tuonti kasvoi elokuussa noin kymmenyksen 4,9 miljardiin euroon.
Vaikka kauppatase on alijäämäinen, niin on silti hyvä tilanne, koska vientiteollisuus on hyvällä mallilla ja tuotteita parantamalla ja kehittämällä vientiä voitaisiin jopa kasvattaa ylijäämäisen kauppataseen puolelle pitemmällä aikavälillä.
Suomella on hyvä talouden tulevaisuus, koska Suomessa on paljon metsiä, joista metsäteollisuus pystyy hyödyntämään ja kehittämään vientituotteita maailmalle. Jos jotain uutta ja jopa mullistavaa keksittäisiin, niin vienti kasvaisi huomattavasti. Kuitenkaan vientiteollisuus ei saa pelkästään perustua yhdelle tietylle alalle, sillä jos sillä alalla sattuu huonoja aikoja, niin koko talous kärsii. Tämän takia vientiteollisuus täytyy olla monipuolista, ja onhan Suomessa monipuolisuutta onneksi. Jotain uutta täytyisi keksiä, niin vienti kasvaisi ja kauppatase tasoittuisi.