http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/tekoaly-tulee-olemmeko-valmiita-menetamme-enemman-tyopaikkoja-jos-emme-lahde-tahan/772146/ 

 

Kalevassa julkaistu uutinen (2.10.2017) kertoo tekoälystä ja sen vaikutuksista työelämään. On valitettavaa, että tekoäly tulee viemään meiltä enemmän työpaikkoja, mutta Tapio Virkkusen mukaan menetämme vielä enemmän työpaikkoja, jos emme tartu tekoälyyn. Aluksi ajattelin, että tämä olisi huono juttu, jos työpaikkoja häviää. Niin kuin tekstissäkin kerrotaan siitä, kuinka sotien jälkeen maataloustyöt korvattiin koneilla, jonka jälkeen ruoan tuotannosta tuli vieläkin tuottoisampaa. Ehkä tekoäly voi olla hyvä juttu ja sen avulla saamme ihmiset luovempiin työtehtäviin. 

Toisaalta tekoäly ei voi korvata kaikkea. Esimerkiksi vuorovaikutusta vaativat työt nousevat arvokkaaseen rooliin, koska sitä tekoäly ei voi korvata sitä. Tekoäly voi korvata firmojen nettisivuilla olevat asiakaspalveluchatit, jolloin meille ihmisille jää aikaa muihin töihin, joka on mielestäni hyvä työ tekoälylle. Tekoäly on hyvä asia, koska sen avulla vuorovaikutustyöt nousevat arvokkaampaan rooliin ja emme toisaalta menetä enempää työpaikkoja.